Home and away

Jag är fortfarande inte klar med min musik i datorn, börjar bli lite trött på det faktiskt. Men jag ska ju hem till mor,far och syrran idag så då slipper jag det några dagar!

Julpyntade så fint här igår, upp med granen och adventsljusstake och lite annat smått & gott! Det blev kanon! Granen var väldigt smal eller vad man ska säga men när den kom på plats blev jag glad för det för här är ju inte världens största lägenhet/rum direkt!

Oj nu börjar visst home and away!
Fick förrästen inte tågbiljetterna, när jag vaknade var dom uppe i typ 140 kr. och då lönar det sig inte från Halmstad men jag fick bussbiljetter i alla fall!!

Jul,Jul, Strålande Jul

har till min stora förskräckelse upptäckt att det nästan aldrig är några kommentarer här längre :( det är inte så värst motiverande! : D Men det är lugnt för du läser ju i alla fall ellerhur??

I går kväll och hela morgonen har jag suttit och fixat med alla miljarder låtar i min dator och sorterat dom efter artister och sorterat bort sånt jag inte vill ha och såna låtar som jag har 10 exemplar av:) Men nu måste jag göra spelningslistor för annars kan jag bara lyssna på en artist i taget och det kan bli lite tråkigt, vill ha blandning! Får se hur många dagar det tar innan jag blir klar med det : D

Har en hemsk träningsvärk idag! Jag & Ida körde step igår, det var första gången jag var på det på typ 1 år och det känns, kommer inte gå tillbaka dock, jag tycker det är ganska tråkigt faktiskt, föredrar aerobic och Combat i såna fall!

Håll tummarna för mig nu att jag ska få tågbiljetten hem imorgon för bara 2 kronor! Det vore verkligen super! Då kan jag komma hem och hjälpa mamma julpynta också, när Elisabeth & pappa är på hockey!

Om 2,5 timme ska jag & Ida åka till Rusta och köpa min efterlängtade 150 cm julgran:) Vad mysigt det kommer att ha en egen gran! Jag vet att det kanske är tidigt, men jag kommer ju åka ifrån halmstad den 19 Dec. och kommer inte vara där hela denna helgen så jag vill ha den framme redan nu, det är ju faktiskt 1 advent snart! HAHAHAHAH

Ha det bra! Kramar

Dagens 5 - låtar jag lyssnar mest på i min telefon just nu
* About you now - Sugababes
*Miss Blue- Vincent
*Your Song - Mattias Andreasson
*Apologize - Timbaland feat. OneRepublic
*I natt - Linus Wahlgren

Jag vet du vill ha mig så ställ ner ditt glas och följ med mig hem

Tillbaka från Köpenhamn i går kväll! Det var en mysig weekend med mamma och Elisabeth även om vädret lämnade mer att önska. Vi shoppade en himla massor - i alla fall jag, dom andra två körde väl fönstershopping eller nått! Hahaa!
Hittade massa kläder och grejer i min nya favvobutik - NewYorker...finns tydligen bara en sådan butik i hela Sverige och den ligger i västerås, tydligen ska 3 till öppnas i sverige i November (kanske redan har öppnat?), vad skoj tänkte jag! Men vart då? Jo i Uppsala, Upplands väsby och Norrköping...Lättatt åka dit bara för att shoppa lite. tror inte det va! haha...köpte i alla fall 1 tröja, en festtröja, en kjol och en väska i den affären utspritt på 3 dagar:) Nu lät det inte så mycket....men det kändes mycket! Jaja...fanns många andra mysiga affärer också! Sen var vi på tivoli, jättefint med alla ljus och så!

Usch imorgon har jag litteraturseminarium och jag har inte skrivit klart det jag borde om böckerna...problemet är väl mest att jag inte har böckerna kvar, dom var tvungna att åka med mamma & Elisabeth hem och till biblioteket!

Nu ska jag snart till träningen för först styrka och sedan aerobic - det blir kanon det!
Ikväll ska jag baka kolakakor:) mums...det är därför jag tränar - för att kunna äta det jag vill! :D

Miss Muscle

Idag har jag och Ida varit och styrketränat! Vi har ju varit sjuka båda två (och är kanske fortfarande lite småofriska) så BodyCombat kändes övermäktigt och lite farligt för våra halsar så vi körde på i gymmet istället... Började på en typ trappmaskin, vet inte vad det heter man kör med armarna fram och tillbaka också:) I alla fall upptäckte jag att det också var för mycket kondition för mitt hjärta just nu, körde bara 15 minuter men hjärtat slog alldeles för snabbt när jag var klar. Vi har inte testat styrketräningsmaskinerna på sats förrut...Dom vältranade mäniskorna som håller till där har skrämt oss en aning men nu va det inte så mycket folk där, dessutom börjar ju vi bli lika vältränade som dom :D kanske inte...Men det gick bra, fick några favoritmaskiner jag ska köra nu tror jag, tre för benen och en för armarna. Känns kanon nu...Träningvärken i morgon känns dock inte så rolig att tänka på!

Imorgon åker vi till Köpenhamn så då blir det blogguppehåll! 9:35 kommer bussen hit och då sitter Elisabeth och mamma där med frukost :) gottgottigottgott! halv ett är vi framme i Köpenhamn!  Då ska vi bo på vårat "gay-vänliga" - hotell som det stod i beskrivningen. Inte för att jag har något emot det men varför skriver man så? Är det för såna som inte kommit ut ur garderoben än eller what?

Ha det bra! : D Nu ska jag packa!

Vad får jag i julklapp av frugan....?

Christian Olsson, Kommentator på webbradion i matchen Frölunda - Skellefteå:

"Nej jag vet inte vad dom gör Skellefteå, åker runt och funderar på vad dom ska köpa för julklappar...eller vad dom ska få i julklapp....men dom kommer inte få några, så som dom spelar nu!"

Skolan igen idag

Jag är så nöjd med detta jag skrev till skolan...VI ska välja ett stycke ur en bok och skriva två sidor om det och detta är en del.... Men när jag väl är nöjd med någonting klart man inte ska lämna in det! "Den är inte underlägg för examination och ska inte lämnas in"....What's the point?

"De läroböcker som uppfyller de här kraven är ungefär lika sällsynta som änglar i klassrummet" skriver Jan Nilsson på sidan 37 och jag kan inte annat än stanna upp i min läsning. Tankarna går direkt till ett klassrum, det är mitten på 90-talet och jag går i femman. Vår lärare kommer in i rummet och säger någonting i stil med "vad bra ni jobbar nu". Vilket var ytterst ovanligt för klassen som fått minst en lärare att säga upp sig för att vi var så jobbiga - "trevlig klass...men alldeles för stökig" brukade det heta. En tjej i klassen svarade henne då "ja vi är som änglar... utan vingar".

      Att vi satt tysta som ljus (eller änglar) var ungefär lika ovanligt som att det finns sådana böcker Jan Nilsson beskriver. Så här i efterhand kommer jag inte ihåg vad vi arbetade med just den eftermiddagen, men oddsen för att vi gjorde någonting för oss elever intressant och meningsfullt är låga. Man kan inte vara helt engagerad i ett arbete så länge man inte har något intresse för det, eller i alla fall ser en mening med att kunna det. Hur många gånger om dagen får inte lärare, i alla fall i högre åldrar, frågan "Varför måste vi kunna detta?". Det är mycket viktigt, till och med avgörande att läraren har ett bra svar på den frågan för annars kommer minst hälften av eleverna inte bry sig och den andra halvan lär sig till provet men glömmer det sedan.

Jaja...jag får väl försöka få in det någonannan stans....kanske kan gå in i VFU-rapporten?


Bowling Inferno

sorry att jag inte skrivit på några dagar, har varit sjuk i helgen och är fortfarande inte riktigt kry! Så fort någonting blir bättre får jag ont någon annan stans! I HATE THIS!!! och jag som ska till Köpenhamn och allt! Men tills dess borde väl det ha gått över - till på fredag alltså!

I fredags var vi ute och åt på Fox & Anchor (eller hur det stavas)....god mat i lite för hög prisklass för en snål students plånbok! det var liveband och vi hamnade precis framför scenen, lite lock för öronen har jag fortfarande!Sedan gick vi till B & B och spelade bowling... första serien gick uselt...eller inte uselt, jag räddade situationen med strike och spare sista omgången. Men till andra serien då kom jag igång på riktigt!! Vi hade väl 3 omgångar kvar och jag låg på 120 men sedan hann vi inte med. tror det var min bästa serie nånsin, en av dom i alla fall! I Love Bowling!!

I lördags hade min lilla förkylning brutit ut till en förkylning som räknas som att man är sjuk och jag låg hela dan till klockan 6 då jag gick till Ida och hade lite mys med tacos och TV! Hon sa igår att hon kände sig lite sjuk jag hoppas inte jag har smittat dig!!

Over and OUT!

förresten åkte Mattias ur idol i fredags vilket var synd och skam! I aftonbladet stod det att han hade valt en låt som inte många känner igen men herregud! Den har väl alla hört ! "I'm a star up in the sky I'm that mountain peak up high...hey I made it I'm the worlds greatest!"

och förresten rubriken är namnet på en travhäst

vågar knappt gå ut längre

förövrigt är ju detta hemskt http://www.hallandsposten.se/artikel.asp?oid=274738 ! precis utanför mitt hus :O Nu kan man inte ens gå ut på eftermiddagen! det värsta är att det hände precis efter att jag kom hem!

go Astrid it's your birthday we gonna party like it's your birthday!

Nu kan ni alla pusta ut! Jag kommer inte hoppa av! Hade lektion idag och den gick bra, jag var till och med bestämd :P i alla fall med mina mått mätt (måttet är rågat hahahaha)...
Hade gjort Astrid Lindgren meningar typ: "Pippi sover med fötterna på huvudkudden" och "Lisabeth petar in en ärta i näsan"... Alltså en person, en händelse och ett ställe. Sedan klippte jag isär alla meningar och de fick dra en ur varje hög och fick lite tokiga meningar, det tyckte de var jätteroligt. Ex. "Madicken lär sig cykla i soppskålen". Haha!

Undrar om alla har, eller någon har, en sån handledare som jag? hon är snäll, jättesnäll men när man pratar med henne om uppgiften vi ska skriva och så känns det nästan som en muntlig tenta : O

Min största idol, bredvid farmor skulle ha fyllt 100 år idag det firar vi med ett "hipp hipp... hurra"!!!
"ja må hon leva uti 100 år" :)

på fredag blir det bowling och mat och lite annat skoj i stan med halmstadgänget :) Ska bli roligt! får se om vi ska ha lite pre-party at my place!

Gå nu och se en rolig Astrid film!
Ska återuppta dagens 5 tänkte jag!
Dagens 5 - Astrid Lindgren historier
*Madicken (Love it!)
*Alla vi barn i Bullerbyn
*Bröderna Lejonhjärta
*Pippi Långstrump
*Saltkråkan

image64

Jag köper nya bröst och jag talar ut

haha nej så klart jag inte gör!

Det va skitkul i lördags, när jag var ute med Ida och hennes kompisar från fjällbacka!Dom kom till trollhättan och träffade mig där. Vi gick till Lipz där det var härligt drag, trots att det inte var så jättemycket folk! Träffade Jennie där också det var jättekul! Och en klasskompis från 1-9 han verkade hur glad som helst att se mig! Inte för att vi pratade så mycket under dom nio åren vi gick i skolan tillsammans:)

Nu ska jag till praktiken! Astrid Lindgren Temat börjar idag!

Love you!

Are you gonna footloose

Tack så jättemycket allihopa för dom snälla och uppmuntarande orden! Nu känner jag mig bättre och ska försöka ta mig igenom nästa vecka:)

Var på Footloose igår (inte footlose som jag har envisats med att skriva) den fick 1 + av aftonbladet som blandannat skrev

"Några hyfsade dansnummer. Bra sång. Låtarna håller fortfarande. Men annars påminner det om amatörteater i skolaulan. Den påvra dekoren skulle slöjdeleverna kunna snickra ihop. Spelscenerna är mer erbarmliga än i SVT-såpan "Andra avenyn". Johansson och Sahlin i huvudrollerna är för bleka för att bära föreställningen, de övergläns klart av Robert Carlsson och Jessica Heribertsson som det andra kärleksparet, de har både kemi och komisk tajming. "
Men så dålig var den verkligen inte!! Den var mysig och härlig och rolig och inte lika bra som Fame! men om Fame va en femma är detta kanske en trea! Och min nya idol - Robert Carlsson helt underbar! = D Måns förövrigt fick mest jubel, knappast för sin insats då han var sällsynt på scenen. Men Måns är ju Måns och jag kan tänka mig att många var där bara för att se han!

Ska ut ikväll i Trollhättan, vilket jag typ inte varit sen jag fyllde 18 så det var ju ett tag sedan. Ida och hennes kompisar (som jag inte träffat) kommer från Uddevalla! :) ska bli skojsigt!

Ha det bra!  


Helt depp

Är så depp idag...allt går åt...ja ni vet vart allt går! har idag haft seriösa, verkligen seriösa! tankar på att hoppa av skolan - jag klarar det inte! Teorin och tentor och sånt klarar jag galant, men när det kommer till praktiken funkar det inte för mig. Jag får alltid superbra kontakt med barnen men när det kommer till undervisningsmomentet håller jag inte måttet...! Jag har inte tillräcklig pondus för att stå därframme (i alla fall var det så det lät när jag och min VFU-handledare utvärderade idag...) kändes som ingenting dög. Blev verkligen ledsen, inte för det hon sa, utan mer för att jag vet att det är sant (typ att jag inte är tillräckligt bestämd och höjer rösten när det behövs och så). Och jag vet att jag inte kommer fixa den delen innan nästa vecka. Det är sån jag är och jag tror inte jag kan ändra personlighet över en helg!
men men, har i alla fall bestämt mig för att ge det en chans!

Imorgon blir det äntligen FOOTLOSE!!! har längtat så länge nu ska bli göööörakul!

Har tränat dubbelt idag....jag och Ida körde combat följt av pilates, första gången jag var på den pilates och det var inte så kul som jag trodde...får se om jag gör det igen!

Soo long folks!

Är detta business?

och....
Dagens VFU-kommentar:
Barnen i klassen (f-1:a) gör affär på matten och en av pojkarna frågar läraren eller oss: Är detta business?
Jag kunde knappt hålla mig för skatt...mmm...ja...det kan man säga.

Är detta verkligen rätt för mig?

Pågrundav  VFU är min hjärna i två veckor framöver förmodligen för överbelastad för att ens tänka på dagens 5. Man glömmer alltid bor,t emellan varje period hur trött man blir efter en dag! Men det är ju i en go klass jag är. En f-1 med 20 elever. Jag känner väl att jag kunnat göra mera, det funkar inte längre med "men jag har ju bara läst i...oooppppsss....snart 2,5 år!!!!" Jag måste börja ta för mig mera där ute!!! Men det är svårt. har börjat fundera om jag verkligen gjorde rätt var där för snart 3 år sedan. kanske skulle ha valt en förskolelärarutbildning istället för denna som är ända från förskolan --> femman! Men för att klara utbildningen måste jag ju självklart också klara skolbiten. okej, nu kanske jag låter som nån som sitter på en stol med armarna i kors och bara klagar på hur tråkigt det är och hur mycket jag skulle vilja vara på förskolan istället. Men så är det inte! Jag är med och planerar och hade en "lektion" idag tillexempel. Det är bara det att det för mig tar ett par dagar innan jag kommer in i det. Det är därför jag vet att jag inte skulle passa som vikarie i skolan. I alla fall inte en springvikarie. Min VFU-handledare pushar på mig vilket ju är bra, i alla fall om man jämför med Idas .

Nog om det för guds skull! Är glad att Heidi hittat hit också! Saknar dig och allt vi gjorde, våra tråkiga bussresor (kommer speciellt ihåg en där vi satt och sjöng(tyst!!!) chesslåtarna...grymt kul:)). Nu är du fru Larsson! hahah...kan inte fatta att det är sant! Tror nog du skojar lite med mig fröken utrikeskorrespondent (som du lärde hela klassen stava på "hänga gubbe")

Love you all!

Hold on to your sister! Man what a weekend

Så var även denna helgen över...gick fortare än nån han säga "halllllååååå boje!" Jag kan väl göra en liten rewind av helgen:
Fredag 2/11
klockan kvart i tolv kommer Elisabeth till Österskans (eller fredrikskans som hon säger efter Kalmar FFs hemmaplan). Då raskar vi hemmåt för att lämna hennes väska och äta en macka...Innan dess har jag städat och diskat och duschat och allt det där jag skrev att jag skulle göra. Sedan begav vi oss mot stan. Elisabeth hade inga pengar men jag shoppade två ursnygga tröjor på Cubus, ville ha dom i alla färger men det får bli en senare fråga. Sen gick vi hem och greja och laga mat, blandade drinkar och bytte om, såg på idol, sminka oss i all evighet (okej jag!) sedan fick Jag den exelenta idén att tupera håret och freakade ut totalt.  insåg ganska fort att detta inte var ett vinnande koncept och kämpade med mina tover och såg tillslut inte ut som ett troll längre. Efter att jag bytt om X antal gånger gick vi ut. Vi gick till B & B där det var full rulle (inte) väldigt lugnt och ingen vågade sig då upp på dansgolvet - inte vi heller! Harrys drog vi vidare till sedan där dörrvakten snällt sa att här var det 22 idag...jaha okej då! Då blev det Ida's krog...Inte min Ida's men den heter så. Där en trevlig smått berusad kille kom fram och snacka med oss. Sedan gick vi hem efter att jag mådde illa...Jag va inte så full!!! tror bara att jag inte tål att halsa vodka!

                         

Lördag 3/11
Uppe med tuppen var jag som vanligt och började städa och diska och allt möjligt innan jag fick liv i Elisabeth. kvart i tolv gick vi och åt frukost på Ica maxi:) Sedan tog vi oss en liten utflykt och gick till galgberget för att se på den fina utsikten, om det bara inte hade blåst så förbaskat ! Kanelbullar fikade vi. Sedan gick vi väl hem och åt och sedan (kommer inte ihåg riktigt vad vi gjorde) tittade vi på film - "Jakten på lycka" med Will Smith en riktigt bra film - tar sig nog in på min Film - top ten. Sedan kika vi på TV och sedan klart på filmen och sedan gick vi och la oss.

             

Sedan är det söndag och där är vi nu!! Inget speciellt gjort!

Dagens 5 - things that happend this weekend
* Den flummiga filmen vi spelade in där jag under typ 1 minut skrämmer Elisabeth 3 gånger
* Killen på Ida's krog - tyckte vi va sååå söta
* På B&B där jag tog fingret genom elden och impa på några killar som gjorde samma grej för att impa på oss - not that impressing
*Lördagens mysiga middag med tända ljus och grejer som gjorde att stämningen blev lite mysko!! Vi är syskon inte nått par på romantisk middag:) Kunde knappt hålla oss för skratt
*Elisabeth kind svullna upp - snart sväller hela hon och hon blir en studsboll! hihi! nej skoja med dig!


image60Hold on to your sister - she will always be there for you and always love you

Gå in i dimman

Jag vet att jag har börjat sacka lite. dagens 5 glöms bort.Lämnas i skymundan. Det finns någonstans i dimman. Men jag hittar det inte.Kanske inte vill hitta det. kanske vill glömma det. För att slippa anstränga min hjärna i onödan.För att det är jobbigt att hitta på just fem. Inte fyra och inte sex. Fem. Bara FEM.

Jag sover konstigt också.Somnar sent.Vaknar tidigare än nyhetsmorgon.Sedan går jag trött resten av dagen.Men man kan inte tvinga sig själv att somna om. Det går inte. Det har aldrig gått.Jag har provat.

Snart kommer Elisabeth.11:45 till Österskans.Jag borde städa.Jag borde duscha.Jag borde göra mycket.Jag borde diska.Jag borde hämta madrassen på vinden.Jag borde så mycket att jag blir mörkrädd.Men jag är trött.Jag borde så mycket.Att jag går in i dimman.Och hittar det försvunna dagens 5.De fanns i min grammatikbok.

Dagens 5 - ordklasser
*Adjektiv (Hej! Det är väl underbara, tänk om vi inte skulle kunna beskriva saker, hissa dom eller dissa dom!)
*Substantiv (De är dom man kan sätta ihop till nya ord - typ "tim.rapport", "poker.bord" och snö.blandat.regn )
*Prepositioner (försök att prata utan dom, för er som inte vet - på, till, i, vid osv)
*Interjektioner (känsloord och svordomar typ aj! usch! blä! fan! sköna ord :))
*Verb (jaja...kan ju inte inte ha med verb)

flummigt inlägg.jag är flummig. ibland.ofta inte.men idag.kanske imorgon.men inte igår.framförallt inte i övermorgon.

Stupid girl

Åh...jag är så dum!!! Vaknade imorse och kollade min mail och vad står det då :

"Hej ,

Du har inte dykt up på tre (3) klasser som du bokat under de senaste tre (3) månaderna. Då detta bryter mot avbokningsreglerna för förhandsbokning av gruppträningsklasser (se: www.sats.se) kommer vi tillfälligt ta bort din rättighet att boka klasser i förväg under tre (3) veckor (från 2007-11-01 - 2007-11-21 ).

Du är fortfarande mycket välkommen att delta på våra gruppträningsklasser i mån av plats. Du kan delta på klasser genom att boka dig via bokningsstationen på ditt center samma dag som klassen äger rum.

Har du några frågor är du välkommen att kontakta ditt SATS center.

Vänliga hälsningar

SATS "



Jag vet inte varför jag inte hade en tanke på detta när jag tyckte det var så smart att boka upp sig på massa pass i förväg så jag inte glömmer bort det när det väl är dags. Men dum som jag är! Då måste jag ju avboka när jag inte ska gå också!!! Men har svårt att komma på vilka 3 pass det skulle vara, men men, det är väl nått....konstigt 


Igår satt jag uppe och pluggade till halv 1, kände ingen anledning att sluta när jag ändå hade "plugg-flow" bättre att göra det då än någon gång när jag verkligen inte har lust! :) Tyvärr vaknade jag vid klockan 5 igen och sedan har jag inte riktigt kunnat somna om igen. Lite Halloween - efterfester i huset upptäckte jag då hög musik spelades vid denna tidiga/sena timme : ) Kul för dom synd för mig!


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!