Känslomässig bergodalbana

Vaknade för flera timmar sedan. Har en klump i magen, en jobbig klump! Gårdagen var som en känslomässig bergodalbana... Sista dagen med barnen på jobbet, det var den jobbigaste men samtidigt underbaraste sista dagen jag kunde fått. Det är när man slutar man vet hur uppskattad man är, tyvärr!
Mumindalen barnen är helt fantastiska ♥

När jag kom hem var det packning och städning långt in på kvällen och när tröttheten tog över min kropp fullständigt kom också känslorna ikapp mig!


Idag är sista dagen med mina kollegor, studiedag. Har en känsla av att det kommer bli riktigt jobbigt! Men å andra sidan kommer Jonny idag. Mitt ljus i mörkret ♥


om sanningen ska fram...


Nytt jobb?


SpökJenny i lördags *ohooohh*

Klockan är bara 6 och jag har egentligen inte tid att vara här. MÅSTE TILL JOBBET.NU...
Sista veckan och det känns helt sjukt! Det är ju mitt jobb!! Mina barn! Men man vänjer sig väl, till slut. Just nu känns det bara konstigt och sorgligt...

Dags att gå och krama mina skitungar!!


1 vecka kvar som 08:a

Endast 1 vecka kvar som 08 och sista tiden har gått alldeles föööör fort!! Blev sjuk tors - fred efter att Jonny legat deckad hela veckan så där försvann några packningsdagar! Men idag kör jag på för fullt!! En kort rast nu medan Jonny är på jakt efter ÄNNU fler flyttkartonger, vi hade mer än vi trodde!!

Igår tog vi en tur till Kungens Kurva, först fika på Amazon, sedan mat och sist bio! Härligt :P Vi såg Colombiana! Den var helt okej faktiskt!! Var några tjejer som applåderade till och med, händer ju inte alltid!!

Ni ska jag packa vidare!!


Sveriges Historia



Igår var det fjäde avsnittet av Sveriges Historia och gud vad jag gillar det!! Vill inte att det ska ta slut, bara 2 avsnitt kvar!! Har alltid varit väldigt intresserad av historia och  den här serien har verkligen varit en påminnelse om varför och gett mig tillbaka kunskaper som jag förlorat längs vägen. Speciellt intressanta var de första avsnitten om 14-, 15- och 1600 talen! Tänk vilket rike vi hade - folk dömdes till döden till höger och vänster, kungarna levde som diktatorer (vissa kan tydligen knappast jämföras med någon annan än Hitler själv!), flera 100 000 svenskar dog i krig! Och på 1700-talet, när många länder börjar fördömma slaveri då börjar Sverige och håller på med slavhandel ända in i mitten på 1800-talet.  

Det är inget snack om saken - Jag ska ha serien på DVD och ge mig själv en historiepåminnelse någon gång då och då! Det är viktigt att veta sin historia och varför det samhälle vi lever i ser ut som det gör! Det är ingen slump att hus ser ut på ett visst sätt, att vi har teatrar, riksdag & demokrati, tidningar, att städer i finland har svenska namn, att fler och fler bor i städerna, att Linné fick möjlighet att åka land och rike runt för att undersöka floran. Allt beror på vem som var kung/styrde i Sverige under en viss tid då dessa saker var möjliga. MER HISTORIA TILL FOLKET ♥

 



Netonnet





Igår blev det en heldag med Båtrace i grisslinge i skinande solsken! Riktigt mysigt. Vi satt och åt lunch och fortsatte med fika i den stekande solen och tittade på väldigt snabba båtar!

Idag blir det en tur till Netonnet för att försöka lämna in min kamera som har slutat fungera i Auto-läge... Hoppas på att det går att fixa!!


Grisslinge Racet




Igår var en mysig kväll. Först middag på Grisslinge Bistro och sedan bio i Sickla, Jägarna var riktigt bra tycker jag! I alla fall helt okej :)

När vi var i Grisslinge såg vi att dom höll på att rigga upp för båtracetävling som tydligen är idag, eftersom solen skiner åker vi dit!


Jägarna 2



Imorgon när Jonny kommer hem igen (är det redan fredag igen?? Hur kan dagarna bara flyga iväg såhär!?) ska vi se Jägarna 2. Bokade biljetter så tidigt man kunde för att vi skulle få bra biljetter :) Vad gör man inte för sin bästa vän och kärlek?


Always Missed Never Forgotten





Vill minnas Stefan Liv med glädje!

Tankarna går även idag till anhöriga till spelarna i Lokomotiv Jaroslav. Laget har beslutat att spela säsongen med juniorspelare, hörde någonstans att de talas om att de andra lagen ska låna ut 2 spelare var?

Annars har jag ingenting att skriva om...
Jobba städa sova och upp och jobba igen imorgon. Åker 5.15 när jag öppnar *gäsp*


Ofattbart!?



Vila i frid bästa Stefan Liv.

"Så många frölundapuckar du har plockat.
Var det någon målvakt som kunde stänga till i Scandinavium var det #1 Liv.
Vi glömmer aldrig."
/Frölunda HC på facebook.

Kan inte förstå att det är sant. En sån tragedi. Ett helt lag är borta! En svensk hockeyspelare och förebild för så många unga har försvunnit från oss.
En spelare som jag har så många minnen kring. "Stefaaan Liv!" eller hur var det ni igen Elisabeth?
En härlig lirare som alltid gav de bästa svaren i intervjuer och showade för sina fans.

Jag är ledsen och berörd.


Min J**la problemmage




Vad är fel på min mage? Kan det vara så att om man har problem med laktos kan det försvinna och komma tillbaka?
Jag har haft en krånglande mage under hela tonåren och senare. Jag har varit tämligen säker på laktosintolerans. Men plötsligt, det senaste året har alla problem varit som bortblåsta och kan det vara så att jag överkonsumerat allt med mycket laktos då? Och därför har det kommit tillbaka? Jag har ju till och med druckit mjölk senaste året flera gånger! Alltså mjölk, jag som aldrig ens tyckt om mjölk! Mjölk, oboy, glass!! Allt har jag ätit och njutit av utan gaser och uppblåshet!
Men så nu... jaja...får väl testa att vara utan igen och se om det blir förbättring...
Hade glömt hur jobbigt det är!


Idol 2011



Kunde inte rå för det men gud va jag gillade den här ;D haha! Gillar självklart också Moa, precis som alla andra. Hon är helt klart bäst hitills!

That's insane



Så var vi äntligen på Gröna Lund i lördags, första gången jag var där för att åka! Jag älskar karuseller och berg o dalbanor av alla dess slag men det fanns en som skrämde skiten ur mig! Insane. Jag säger bara aldrig igen - någonting med den gjorde att jag INTE gillade den! Allt annat tyckte jag om och det var en lyckad grönan kväll!!


Hej å Hå



Nu är det söndag! Jonny är här 1 dag till och det ska vi ta vara på nu!
Skriver mer imorgon!


Lax- och räksymfoni






Förrätten från halv åtta hos mig hittar ni här!




Dukningen...


Blev dessutom utsedd till en av "dagens blogg" hos den här tjejen


GrÖnA LuNd

Yeeeaaha! Ikväll åker jag och hjärtat till Gröna Lund. Vi har pratat om det länge och väl nu och idag är det ju dessutom strålande sooolsken!

Gårdagens 3-rätters som jag lagade bestod av räk och laxtårta ala. halv 8 hos mig, en kyckling och ris blandning med massa gojs och tomater och paprika och till efterrätt cheesecake! Mums Filibaba! Blev faktiskt bra tillslut! Bilder kommer!

Love is wicked



Ikväll kommer Jonny hem igen!!
För er som inte vet bor han i Örebro på vardagarna och kommer upp till mig i Stockholm på fredagarna!

Igår lagade jag som sagt någon form av trerätters middag som väl blev sådär lyckad! Men jag ska i alla fall bjuda på det ikväll, tror det blir ganska bra ändå... Annars har vi inga planer för helgen mer än som vanligt - ta det lugn och umgås med varandra ♥

Förresten måste jag nog påminna er alla mina söta läsare om att kommentera ;) Vilka är ni?

Tills döden skiljer oss åt



Älskar bröllopsfoton, det är något speciellt romantiskt med dom som inte finns någon annanstans ♥
Nina och Daniel

Tänk att Nina har gift sig och har 3 barn! Det var ju igår vi själva var barn. Nina lärde mig finska och jag lärde henne svenska. Gissar att hon minns mer av svenskan än mitt enorma finska vokabulär :)

I will lead you home again



Kära sextonåriga jag...
"Dina läkare kommer säga till dig att det inte finns mycket hopp...att det aldrig kommer försvinna.
Han kommer säga att det är ingenting att oroa sig för...Han kommer ha fel"

Varje år drabbas 800 unga svenska mellan 16-30 år av cancer. Jag är en av de få förrunade som inte haft cancer i min närhet. Men de flesta runt om kring mig känner någon nära som på ett eller annat sätt drabbats av den här sjukdomen. Sprid det här för alla unga som har eller kommer drabbas av cancer ♥


Back To Work

Imorgon tar jag nya tag och jobbar igen. Kan inte med att gå hemma när jag är såhär pigg. Idag är det okej, för jag hade nog feber igår...Frös som bara den för att sedan svettas som en gris. Men idag är det helt annorlunda! Visst är täppt som aldrig förr, men det är jag ju nästan alltid ;) Missbrukar näsdusch och nässpray!

Eftersom jag är tillräckligt pigg för att inte ligga och sova idag har jag möjligen tagit mig vatten över huvudet när jag bestämde mig för att förbereda/tillaga en 3-rätters middag som jag och min älskling ska avnjuta imorgon när han kommer. Förrätten är klar, från gårdagens halv 8 hos mig - Lax- och räksymfoni. Jag hoppas bara den står sig till imorgon. Huvudrätten blir kyckling, paprika och chili i creme fraich med smak av soltorkade tomater och fetaost. Och till efterrätt blir det nog cheescake ;P Muuummsss kan knappt vänta, blir kanske lite tårta på tårta men skit samma ;)

Lax – och räksymfoni
Bild från recept.nu


Nakenchock?

Någon som överhuvudtaget fattar vitsen med att killarna skulle springa nakna i gårdagens Robinson? Eller varför tjejerna skulle tävla i någon vattenbrottning i tini tiny bikinis i förrgår? För att Paolo Roberto älskar nakna kroppar? Jag tyckte mer det kändes konstigt att sitta och titta på några killar som springer helt näck och sedan gör allt för att skyla sig, pinsamt. Jag gillar annars Robinson i år, fick en bra känsla av deltagarna (speciellt flera av tjejerna känns vettiga)! Däremot hoppas jag att den här "bruden" åker ut fortare än kvickt.

Min favorit hitills är Petra Ljungberg i lag Kalinga. Tyvärr får hennes Robinson-resa en abrupt vändning...Läs om det här!



Tävlar hos vadfanskajagheta.se

Tävlar här om att vinna en ziperall! Har alltid velat ha en...så skönt att skrota runt hemma i, hade suttit perfekt nu när jag går sjuk och förkyld här hemma... Om jag vann skulle jag helt klart välja den här söta "bubbelgum" :) Jonny kommer hata mig men jag kommer älska mig själv för att jag är såå mysig :)


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!