Uppe på land finns bara spring, möda och slit för ingenting


Disney of the day


Jenny, skidåkaren!

Ja ni vet ju vad som hände i början på december. Jag, Richard, Ida och David var på skidsemester i sälen, jag skulle åka bräda för första gången och fick en spricka i handleden redan på förmiddagen under den andra dan. Gick sedan med gips i 4 veckor. Så när Richard ville ut och åka nu i helgen var jag tveksam. Jag har blivit livrädd för backar och liftar och skidor det har jag bara åkt en gång, i högstadiet, några timmar.
Men jag följde med bröderna Bohlin och det var jätteroligt och MYCKET lättare att åka än den jobbiga snowboarden. Det var så roligt så jag ropade till Richard i liften "detta är ju jätteroligt, kan vi inte åka hit imorgon också" (flottsbro). Men vi bestämde på Söndag! hehe

Idag är det i alla fall världens soligaste solsken så det är synd att det inte var idag vi skulle åka! hoppas det håller i sig till imorgon!Disney of the dayTänkte starta en ny kategori, nämligen denna.
Första inlägget blir denna underbara video. Ca 1,50 in i videon ryser jag så håret står!

Disco och smurfhits

Jepp, ytterliggare en dag på jobbet :)
Jag gjorde disco-biljetter som de fick om de hjälpte till att städa; discokulan snurrade, smurfhits skrålade och barnen dansade glatt...

Till ett barn började slå ett annat lagom till jag skulle gå hem... Men några minuter av härlig glädje och frid!

Mina absoluta favoritsmurflåtar
Punka

Igår morse på väg till jobbet blev det rejäl punkelipunka på bilen! En kille som körde förbi oss på motorvägen började vifta och blinka så vi körde efter honom in till kanten och han visade oss att däcket var helt platt! Långsamt tog vi oss ut från motorvägen och skulle sedan börja byta. Då gick domkraften sönder! Efter mycket om och men lyckades vi få hjälp av en kille på Willys vatuinlämning. Dagens ros till honom som lyfte upp bilen med en truck! :)

Jag slutade sent igår, stängde vilket ska innebära 18 men brukar snarare vara 10-15 minuter senare! Idag är det 8.15 - 16.30 som gäller!


Min morgonutsikt

off till jobbet!

Som ni ser går arbetet vidare med  bloggen. Älskling lägger ner oändligt med timmar för att få alla tekniska detaljer perfekt, den jäkla perfektionisten! ;) Får väl tacka honom på något bra sätt! Köpa en semla till honom såhär på fettisdagen kanske?

Nu ska jag i alla fall på väg till jobbet. Stänger idag så då slutar jag inte förrän klockan 18, eller nu det sista barnen kommer iväg. det kan bli lite si och så med den saken!Fungerar som så ofta inte att svara på kommentarer... vet inte om det beror på blogg.se, snart lämnar jag er ifall alltid någonting ska krångla!

Jag saknar...

Visst trivs jag bra här nu! Att få bo tillsammans med Richard och träffa honom varje dag vill jag aldrig byta bort igen...

Men jag saknar hemma. Jag saknar mamma, och pappa. Jag saknar såklart Elisabeth! Och Ida, jag saknar inte min halmstad-lägenhet, men jag saknar halmstad och att vara student. Jag saknar vårat hus hemma i Edet. Och jag har bara bott här en månad!!! Men så är nog också en månad det längsta jag varit ifrån min familj tidigare utan att komma och hälsa på.

Richards släktingar vill såklart att vi ska ha lite inflyttningsfest/fika snart. Men mina släktingar kommer ju inte kunna komma...Dom får ju åka så långt och behöver kanske mer tid för att planera en resa hit. Några bor lite närmre, jag hoppas de kan komma. Så det blir några från min sida också.

Vi har i alla fall sagt 7 mars nu. Då blir det lite fika och så här hemma hos oss i Västerhaninge! Ifall någon vill komma. Vi bestämde att vi tar inflyttningsfesten för kompisar lite längre fram. För då vill jag hinna bjuda hit några och så ville vi inte ha det samma helg. I alla fall, är det någon av er som vill komma, så skriv en kommentar eller ring eller nått :D

I alla fall så är första lilla kalaset här 7 mars, ifall ni vill komma! Kompisar får såklart också komma hit men det blir kanske inte så mycket fest!Kim <33Jag älskar Kim Franssons låt "Three floors down". Här sjunger han Janets "let go" och jag får rysningar. Den killen är underbar!!
Nu ska jag färga klart håret...chansar med HM:s denna gången! Hoppas det blir bra!

Melodifestivalen deltävling 3 - Leksand


På svt.se får man redan nu lyssna 1 minut på kvällens bidrag. Här kommer min 1-minuts recension, bara ljud inget framträdande. Jag kommer kanske ändra mig ikväll! 
1. Velvet - The Queen
Ja, det låter som det är härligt drag i den här låten! Frågan är hur hon visar det på scen? En låt med drag bör ha ett framträdande i samma anda!2. Rigo & The Topaz Sound feat. Red Fox - I got U
Tjoohoo lite internationella tongångar i form av lite....jadu...Regggae! Kan varken säga tummen upp eller tummen ner. Måste se framträdande, allt hänger på framträdandet i detta bidrag. Men jag tycker det är kul med lite annorlunda låtar i schlagern!3.Molly Sandén - Så vill stjärnorna
Detta låter som en fin Disneylåt på svenska....oj! Vad det inte det hon brukar sjunga? Molly sjunger fint men jag tvivlar på om det fungerar här.4. EMD - Baby, Goodbye
En stor besvikelse, den går förmodligen vidare ändå, men jag försvänar mig mer av både EMD och en joker, vilka EMD är denna veckan. Låten börjar med lite härliga visslingar men sedan då?
Som en tam version av vilken annan EMD låt som helst.5. Mikael Rickfors - Du vinner över mig
"Jag ska köpa viiiingar för pengarna!!!", ja likheterna finns där mellan den gamla och nya låten. Försök till svensk rock? Nja...funkar inte för mig. Att dessutom tävla med en låt med det namnet är väl som att ge upp i förskott?6. Maja Gullstrand- Här för mig själv
Ytterliggare en låt på svenska...för det brukar ju funka så bra (!?!?). Har aldrig varit ett fan av Maja och denna låten får mig att slumra till i soffan och riskerar att missa de sista två bidragen!
7. Sofia - Alla
Jag tänkte skriva, ytterliggare en låt på svenska. Men icke. Mer exotiska tongångar, Grekiska Alla, och av det som jag har hört fungerar det mycket bra för mig. Jag är svag för grekiska och ser fram emot hennes bidrag ikväll!
8. BWO - You´re not alone
BWO är alltid BWO - vilket innebär att det finns kvalitet även i denna låten. Men precis som föregående år känns detta inte som deras bästa låt och förmodligen kommer det komma en låt om ett par månader med BWO och jag kommer tänka "varför ställde dom inte upp med denna istället". Detta är för mycket ballad för mig och det funkar med vissa artister men inte med BWO.


Och som sagt: sidan är under ombyggnad!

Under ombyggnad

Älsklingen satt flera timmar igår och fixade med min blogg. Ändrade hela stil och kodmallen typ så det är mer sp en vanlig hemsiga brukar vara. Han tycker det s¨tår konstiga saker annars :P

Men han har kvar att fixa med de andra sidorna, liksom när man trycker på kommentarer, en kategori osv.

Nu ska jag lägga mig en stund och vila bredvid min prins!

Smärta

trots magont gick jag faktiskt till jobbet idag, men nu är det värre än under dessa 3  dagarna, jag kan knappt sitta eller stå upprätt, måste gå ihopvikt typ :P Känns som magknip ungefär, och det blir bara värre och värre.

Aj....

Träning 5 Augusti...Ja, då var jag duktig, ett tag under hösten var jag också duktig med träningen. Sedan fick jag bihåleinflammation och träningsförbud, sedan gips på armen och sedan flyttade jag. Nu måste jag bara ta mig till Sats farsta och prata med dom om att flytta mitt medlemskap dig. Jobbigt, när ska jag hinna träna?

I September går mitt medlemskap ut på Sats i alla fall, då ska nog jag och Richard börja träna här i västerhaninge. Snart är förhoppningsvis snön och isen borta också så man kan börja jogga lite :)

Jag måste träna! Jag mår så himla bra då! Träning gör mig lycklig, dessutom minskar sötsuget och hela kroppen känns friskare.
Och så en utmaning från söta Beccsbox 

Regler:
Det här är svårare än du tror! (mycket svårare!) Kopiera detta till dina anteckningar, utmana 4 personer och radera mina svar. Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord eller ljug! Om personen som taggade dig har ett namn som börjar med samma bokstav som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar! Lycka till!

1. Vad heter du?
Jenny
2. Ett ord på fyra bokstäver: Jobb
3. Flicknamn: Julia
4. Pojknamn: Jonatan
5. Yrke: Jultomte
6. Färg: jordgubbsröd
7. Klädesplagg: joggingbyxor
8. Mat: Janssons frestelse
9. Sak i badrummet: J....någonting, bästa förslag får en puss :)
10. Plats/stad: Jerusalem
11. En orsak att vara sen: Jätteseg tunnelbana 
12. Något man skriker:
Jaaaaaa!
13. Film: Jakten på lycka (Pusuit of happiness)
14. Något man dricker: Juice
15. Band: Jackson 5
16. Djur: Järv
17. Gatunamn: Järnvägsgatan
18. Bil: Jaguar
19. Sång: Just dance
20. Aktivitet med mer än en deltagare: Julshopping (hihi :P)

 
Jag utmanar: Heidi, Kinga, Ida och Moa.

Dreams

För några dagar sedan klippte jag håret....har visst glömt att skriva det här. Drop in för 180 kronor!!! Fattar ni shocken när han som tog betalt sa 180 kronor! Jag är väl van vid 2-300 någonstans!! Så då blev jag glad. I alla fall, jag kanske inte är så nöjd som jag tror? I natt drömde jag nämligen att jag kom till en annan frisör. Efter jobbet så säg att jag kom dit vid sju kanske? Han kunde hjälpa mig direkt, hann knappt fråga innan jag satt i stolen och han började färga. Lite nervöst sa jag "det är inte säkert jag har råd med färgning"... Frånvarande säger han "nä...okej.,..det löser sig". Jag har inget sånt där draperi över mig eller sitter i en frisörstol, utan på typ en barstol, ni vet en sån man kan köpa i plast som knappt har nått ryggstöd. Efter ett tag kom det in ett stor killgäng och satte sig vid några andra stolar. Dom bara satt där och snackade och somnade tillslut i en enda hög :P
Sedan var det dags att sköjla ut färgen...Han satte mig framför ett piano och lutade mig bakåt, började spela och då kom det fram vatten mellan tangenterna (sköljning och massage på samma mystiska sätt). Jag tittade på klockan - 9 - hur lång tid skulle det här ta??

Han tar plötsligt upp saxen och klipper av typ 1,5 dm i mitt axellånga hår. "Vad gör du!!!!" skriker jag!!! "du kan inte ta så mycket". "oj, har du nyligen klippt dig?" frågar han och försäkrar mig om att han vet vad han gör och försöker först nu förklara hur det skulle se ut. Han lägger i massa ny färg i håret.

En stor familj kommer in men vill inte klippa sig själva, utan sina husdjur. Vi tittar ut och ser två stora jätteäckliga fåglar med fötter. Som små strutsar, men mycket snabbare och äckligare (jag är rädd för alla slags fåglar). "Nej!!! du kan inte ta in dom jag har fågelfobi"  ropar jag! Så dom fick stå ute medan jag blev färdig, familjen skulle han bjuda på middag. Han började duka fram....klockan närmade sig halv 11 och jag insåg att jag skulle vara hemma väldigt sent och att färgen borde vara färdig! "Hallå, det börjar brännas i hårbotten" sa jag till honom.
"Nej, inte än" sa frisören. Så då gick jag fram till pianot och försökte själv. Frisören tittade på mig och sedan på klockan..."Oj! Du har rätt vi måste skynda oss". Men jag hade förstört pianot med mina försök. Vi sprang och letade upp en vask där vi lyckades skölja ur håret....

Sedan gled den här drömmen in på något helt annat som jag bara minns vagt.. Tror det var så att jag vaknade till här när Richard gick till jobbet!

Jaja, knäppt var det i alla fall :;)


Hemma sedan klockan 1

Ja, det är sant...jag har blivit sjuk!!! Har varit rätt dålig ända sedan jag började jobba för 2,5 vecka sedan men nu kände jag att jag verkligen måste vila! Gick till jobbet men blev så illamående + huvudvärk + matt i hela kroppen, ohoh tänkte jag...bäst att bege sig hemmåt. Som jag skrev i ett tidigare inlägg (utmaning om massa saker om mig :P) så kan jag typ inte spy, därför kan jag gå runt och vara lite illamående men inget bryter ut. Jag tror ändå att bakterierna finns och jag vill inte smitta ner alla barn. Blir väl hemma imorgon också för säkerhetsskull...men det är jobbig, fattar ingenting om karens, sjuksrivning osv....svammel svammel...

Just det! Hade en samling igår som gick riktigt jäkla bra!! I'm proud :)Jag vill åka till ett varmt ställe...där jag blir av med alla förkylningar!! 

15 Februari 2009

Och dagen började med att jag smög upp och kollade på skidskytte  där sverige tog VM-guld :) Tjoohooo!!!

Sedan blev jag hungrig och uptäckte att all frukost-material var slut så jag bakade lite scones, värmde lite tevatten (till älsklingen) och gav han frukost på sängen! Han blev så glad så! Min älskling♥ fattar inte hur vi har kunnat vara ifrån varandra veckor i streck, nu hade det varit otänkbart!
Sedan har detg blivit lite småstädande, tittande på tv och filmen Bolt...bland annat.

Imorgon är det dags för jobbet igen. Suck och pust. Visst det går allt bättre, men jag känner mig fortfarande inte helt 100...tyvärr, imorgon ska jag dessutom ha samlingen själv....med 18 stökiga ungar...well well...det löser sig väl!

ALlt känns i alla fall lite bättre här i öst nu. Även om jag saknar Halmstad, ida, alla andra kompisar och såklart min familj i Edet!!


Bjuder på en liten flumbild från i somras.

I miss my sugarpie-littesister.och såklart Idapida!!

Alla hjärtans dag

Jag har ett problem...mina annonser hamnar inte där de ska...scrolla ner lite så ser ni hur dom ligger....min subside funkar liksom inte....får väl vänta till älsklingen vaknar, det är ju faktiskt alla hjärtans dag så han kanske orkar hjälpa mig med det idag :)

Denna helgen ska vi bara ta det lugnt, mitt hjärta och jag ♥Söt nalle, som faktiskt kommer från Richards hem :P


Och så har jag ju glömt: VI ÄR GODKÄNDA PÅ EXAMENSARBETET!!!!

våran lägenhet


Här lagar vi maten :DHär är en del av köket, nämligen där vi äter :)


En del av hallen och våra fina valv :) dörr in till sovrummet och fd. toaletten som nu används som förråd.Lite av den superexklusiva sängen vi fick köpa billigt :)
Tavlan sitter inet snett. Det är nog kameran som var lite sne. Vi ska dessutom köpa en större tavla.Och så.... Grattis älskling till körkortet!!
Party!I helgen hade vi besök från Småland, då några av Richards vänner var här....Det blev ett par cider eller två :) Sedan drog vi in till stan och när vi väl hittat stället vi skulle möta en kille på var insläppet stängt, vi fick dock komma in endå...men dom stängde ju strax därefter. Trots den korta tiden där inne hann jag med att tjafsa med Richard (okej denna gången nästan bråka även om vi inte riktigt gjort det än ....:P), bli sams med Richard, dansa med en kille (som inte var RIchard), dricka en Red bull och vodka och hångla lite lätt på dansgolvet  (med Richard ♥)

Efter Macke Donken tog vi en "taxi" enda ut till Västehaninge, 5 pers och chaffisen, jepp jag satt i Richards knä...Schysst taxichaufför förresten - "ni får åka för 400 kronor...och jag bjuder på cigg!" haha...komiskt!
Har tagit lite bilder på lägenheten nu jag tänkte lägga ut ikväll eller imorgon också!
Küss ♥

Fingerfärg....pust och stön!

Förskollärare - lärare

Nu när jag jobbar är jag helt slut, kommer hem sent pågrund av  pendlingen och åker väldigt tidigt. Men jag tänkte göra en kort uppdatering i alla fall för er mina trogna läsare!

Det går sådär på jobbet. Har lite svårt att komma in i det, vet inte riktigt hur jag ska agera i många situationer framförallt pågrundav att barnen på mitt jobb är så mycket annorlunda än barn jag tidigare haft på förskolor. Jag antar att jag borde ge det tid, efter 4 dagar ska det inte kännas perfekt. Jag kanske lär mig hantera det hela. Kanske.

Med lägenheten då?
Jo, idag fick vi upp en gardinstång, tjoohoo!
Nä, men vi har faktiskt köpt en säng, en riktigt stor än - 180 vilket är stort för mig som tyckte att Richards 120 säng fungerade hyfsat :P Känns som han ligger en ocean ifrån mig nu, så då är det bara att krypa närmre ;)
Vi fick en (tydligen) väldigt exklusiv, helt ny säng till ett bra pris!

Bilder kommer såklart, men jag har inte hunnit!

Och så vill jag passa på att säga att jag inte är nöjd med min design men eftersom hela stilmallen försvann kommer jag inte ihåg hur jag hade vissa saker innan och sånt....
Men kanske orkar jag ta tag i det till helgen!

Puss på er!

off to work

Nu är det dags för fösta dagen på nya jobbet!! Jag är så nerös så jag nästan skiter på mig :P nää...inte riktigt, men nästan!  Vi får väl se hur det går!! Berättar mer när jag kommer hem sedan!

Igår var vi en sväng på IKEA med richards kompis och hans tjej, sedan gick vi och såg "I taket lyser stjärnorna", helt okej! Inte så bra som jag kanske hade trott, men ändå bra :)

SF Bio: I taket lyser stjärnorna

Broooooken!!

hela stilmallen pust väck...flera timmar satt jag igår och nu allt borta, har hunnit fixa lite...får fortsätta ikväll :(

Frukost at bluebox <3

Igår morse gjorde jag och älsklingen sen frukost tillsammans, pannkakor! Det var riktigt gott! Vi gjorde även varsin liten plätt i denna underbara stekpanna som jag köpte till Richard i födelsedagspresent för några månader sedan! Den kommer såklart från Blueboxsom ni riktigt trogna läsare vet att jag älskar.Idag ska vi kanske till IKEA, beror väl på när Richard kommer upp och så...jag behöver köpa skor till jobbet också så då hjälper det ju inte att IKEA har öppet till klockan 20. Nä, jag får väl gå och väcka han snart!

Puss på er!

Ni följer väl min blogg med bloglovin'?
          
bloglovinNy design...

Älsklingen sitter och nördspelar dataspel med sina kompisar på skype. Då får väl jag nörd-blogga då och sitta och fixa ny design :D

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!