Morgon

Elisabeth ligger och sover. Jag vaknade tidigt idag. Som vanligt. Idag är det Valborg. Får se om det blir Norre Katts Park i kväll. Det är Valborgsfirande där. Måste skriva klart min RET idag. Räknade ihop hur mycket poäng jag trodde jag skulle få på den. 31 var resultatet. 24 är godkänt. 45 är VG. Jag hoppas jag har fått fram rätt. Tänk om jag bedömmer mig fel och ligger på 15. Ska se om man kan få till det lite bättre. För att vara på den säkra sidan. Nu vaknade hon. Såg att ingen frukost var framställd idag. och la sig ner igen. Sömntuta.

image29Så här blev min kalastårta tillslut.

Kexchoklad & krångel

Den som kom på att man kan lägga lite kex mellan chokladen och vips få en kexchoklad ska få en stor kram - det blir knappt godare än så!  

Den som gjort så min blogg har börjat krångla ska inte få en kram...är det bara min som är sån eller??

Tidigt

Tidigt vaknade jag idag, och inte kunde jag somna om heller. Till min stora glädje fungerade internet äntligen igen när jag steg upp! Har varit utan i nästan 2 dagar. Upptäckte till min stora besvikelse att jag fått ett kravmail på en bok jag lånat på högskolebiblioteket....2 dagar sen! 40 kronor! Tack för det HitNet, eller Thalamus eller Hfab eller vilka det nu är som gör så att mitt internet inte fungerar!

Syrran kommer idag! Roligt, vi får hoppas på fortsatt solsken! Typiskt nog kan jag se en hel del moln på morgonens himmel!

Ha det super!

RET, RET, RET

Skriva RET, skriva RET, skriva RET...jag vill bli klar snart så jag har den gjord! Den ska bara vara på tre sidor men det är det som är problemet! Det är väldigt svårt att begränsa sig till en sida per fråga!Vi ska ha tre frågor som vi själva ska hitta på och som ska täcka hela kursen Estetiska läroprocesser mina frågor: Vad tillför estetiken pedagogiken som den traditionella undervisningen saknar? Är lek en form av estetik eller var går gränsen? och den sista har inte fått ett riktigt namn än men under arbetets gång har den fått heta Hur bör man arbeta med estetik i skolan? (alt. Vad är skillnaden mellan svag och stark estetik?) Det lutar åt att jag använder mig av min alt. fråga=)



Ensam hemma idag, det är skönt när man ska plugga, hade kunnat åka hem till Halmstad men det blir en dag till här så åker jag imorgon istället!


My Birthday

23 April 2007....Min 20års dag! Happy Birthday too me : ) Kalaset var visserligen i lördags men det är ju först idag jag lämnar mina tonår, idag jag får gå till Systemet, idag jag får gå in på kasinot, idag jag får gå in på betydligt fler krogar än tidigare : 9

Annars har dagen varit toppen, den började med tårta på sängen och presenter, sedan tog jag och mamma en shoppingtur som avslutades med en god Thaibuffé då även syrran var med! Efter det var det dags för IFK att spela mot Brommapojkarna! Och vad mer kan man inte begära än en seger: ) första för säsongen och inte nog med det! Jag fick även in bomben tillsammans med pappa=) Vilken toppendag!

                                            image28

Nu har vi gjort paj

Nu har vi gjort paj, Ida och jag...följde ett recept på internet men det var knappt så det fick plats i formen tyvärr...men det blir nog bra när den är färdig ändå...

Så nu är det tårtan kvar, den fixar jag senare ikväll!

IFK mot AIK ikväll! Spännande...hoppas verkligen IFK kan vinna nu - av två anledningar, 1, att IFK ska vinna 2, att AIK ska förlora och därmed vara det enda laget på 0 poäng efter 2 omgångar i allsvenskan=)

Våren försvinner....

I ett sista tappert försök att ta del av den härliga solen satt jag nyss ute och läste (en av de fem böckerna jag har att läsa till imorgon - alltså 3 klara 2 kvar)...Men det var inte så varmt som det såg ut, halmstads kalla vindar fick mig tillslut att bege mig innåt...

Idag blir det tårt och pajbak (eller bakar man en tacopaj?) till mitt lilla kalas imorgon - har beslutat mig för jordgubbstårta - hoppas och tror att det blir kanon!

Snart är man 20 då....nu är det bara 6 dagar kvar!

Felringning - Hej Magnus!

Ringde en Magnus till mig två gånger idag förresten... från köksavdelningen på IKEA...tydligen skulle jag ha några mått....det visste inte jag =) Efter någon minut ringde det igen "Ja hej det var Magnus här igen" haha! Vad vill du mig Magnus? Jag är upptagen! Han hade en siffra fel säkert....hoppas han kom till personen som skulle ha nytt kök...jag hade i och för sig inte tackat nej till det! 

Vill ha tårttips!

åhh...älsklingen är ute nu och festar...vill också det! Känns som det var evigheter sedan man satte sin fot på ett uteställe....men vänta! Det var det ju också! Men bara några dagar kvar till man blir 20 och kommer in på fler ställen och slipper dra med kompisarna (som till 90% består av äldre förmågor) till 18-års gräns -ställen (om det är ett ord).... Nej till dess får jag sitta här vid min dator och lyssna på den ABSOLUT BÄSTA LÅTEN just nu - lollipop med Mika...kan lyssna om och om och om igen...Tyckte Grace Kelly var en bra låt men när jag hörde denna blev jag helt såld... Och när barnet kommer in och sjunger...! helt underbart...

Men det är inte så synd om mig...imorrn kväll blir det grillfest med tjejerna! Hoppas & tror på en superkul kväll! Kanske sista gången jag inte kan köpa min cider själv =) haha!

Ska ha lite tårtkalas här nästa vecka...funderar på jordgubbstårta men har inte riktigt bestämt mig! Hörde om en tårta gjord på samma resultat som chokladbollar...låter gott....någon som har någon bra tårta att tipsa om??




Kanske ska försöka mig på nått sånt här?

BodyCombat-träning & Snygga toppar

Typiskt att MODO ska vinna också....åh....det vore det mest orättvisa om dom skulle gå och vinna SM-guldet!

Har varit och tränat BodyCombat idag...det känns som det är det enda jag har tid och lust att träna just nu, visst Aerobicen är rolig men det är alltid någonting i vägen just när den är...Men jag får försöka skärpa mig med den nu och satsa på rejält inför sommaren...Kanske ska prova på gymmet på SATS också...men gruppträningen känns verkligen som min grej! Även om mina armar fortfarande skakar...3 timmar efter träningen!

Köpte 2 olika färger av Gina Tricot snygga och oerhört populära Lisa Tunic Top... Så nu har jag en blå och en orange...Jag älskar dom verkligen!

                                                               

Mycket sport och lite annat - OBS. långt inlägg!

Nu var det länge sen jag skrev så detta inlägget blir nog långt....just a warning

Är lite sur nu...satte in 100 kr på Caliber Bingo - när man gjordedet skulle man få 100% i bonus - alltså skulle jag få 200 kr att spela för... men nej dom sista 100 kronorna har jag inte sett röken av...hoppas dom kommer annars känner jag mig grundlurad!

Funderade på att sätta ihop ett lag till drömelvan till allsvenskan, det är kul att följa under säsongen - hade ett lag i elitserien, men detta kostar 50 kr och eftersom mitt mastercard inte fungerar längre och man inte kan betala med Maestro över internet skulle 50 kr dras på min telefonräkning och jag är ganska så säker på att jag ångrar mitt köp av drömelva när den räkningen dimper ner i brevlådan....Så ingen drömelva för mig....Har dock tippat allsvenskan till familjens interna tävling där jag brukar ligga bra till men efter en pinsam förra säsong är jag lite orolig för att jag har tappat stinget! Men den känns ganska säker...hoppas bara att IFK placerar sig högre upp än vad jag tror! Vinner IFK SM-guld förlorar jag gärna den tävlingen! 1-1 mot Trelleborg är väl inget höjdar resultatdirekt (Då jag har tippat trelleborg sist) men en första omgång är alltid en förstaomgång... Är dock stolt över att jag gick emot experternas tips med att sätta Brommapojkarna i botten och har dem istället i mittenregionen! Dom är bättre än många tror vilket de också visade mot Djurgården...

Påsken var bra...var med familjen till Kalmar och träffade släkten och hundar : )...Spelade en del biljard där och till skillnad från syrran  är det nog inte min sport...Lyckades dock både slå Syrran och Pappa en gång vilket jag kan leva på ett tag!

Var hos Ida och åt tårta (kladdkaka med grädde och frukter...mmmmmuuuummmmmmsss). Hon blir 21 idag. Det gör att jag bara längtar ännu mer efter min 20-års dag om 12 dagar!

Är ledig från skolan nu i en vecka...kanske låter skönt, men den som tycker det kan ju ta och läsa mina 5 böcker och skriva om dem till nästa onsdag tack så kan vi se hur skönt det är =)

Bilder från min Påsk:
                             
                             Promenad i Nunnedalen på Öland
                                                          
                                                                        Biljarden...                                                                                               
    

                           
                                                          Vovvsarna jag träffade                                  

Påsk & Fartdåre

Första finalmatchen igår i hockey - gött att Linköping vann! Önskar bara att det hade kunnat vara Frölunda som spelade!

Nu är det Påsk..eller ja...skärtorsdagen är väl kanske inte riktigt...jag vet inte...hela familjen jobbar/är i skolan i alla fall...sitter här ensam och väntar på att få lite sällskap, När man väl kommer hem och hälsar på blir man lämnad ensam=) Imorgon bär det i alla fall av till Kalmar för påskfirande!

Har kört lite idag...Det är skönt att köra bil! Speciellt nu när man kan köra ensam och att man får göra det och ingen behöveer sitta bredvid och säga hur du ska göra! Skulle vela haft en egen bil nere i Halmstad också...Men så länge jag pluggar och inte har någon bil får det nog förbli en önskning! 

Neeej!

Med 20 sekunder kvar gör Bayern München 2-2...tack för den!

Vinsten är nära & Dr. House

Kom igen nu Milan! Om ni vänder igen och Liverpool håller ut så är segern på lången nära! Tackar inte nej till dom 77 kronorna =)

Förstår inte varför jag hamnar framför House tisdag efter tisdag...det är ju samma sak varje avsnitt: Någon blir sjuk...hm...vad kan det vara? Det är nog det vi ger medicin....oj det var visst fel, patienten blir sämre...Vi tror på någonting annat, ja vad bra medicinen fungerar patienten blir mycket bättre...för att sedan bli sämre än någonsin och Dr. House kommer på någonting som de har missat hela tiden och patienten blir botad på en minut (i serien) och allt är frid och fröjd...varje avsnitt...nästan...

Jaaa! Straffmål av Milan...gött och inte så lång tid kvar nu! Håll tummarna allihopa tack : )

En lång dag...eller en kortfredag?

Idag har det varit en kort dag...den har gått jättefort! Var hos sköterskan på förmiddan men hon fick inte skriva ut recept till mig så då väntar en tur till doktorn om en vecka! Vi var på en liten teater idag för skolan...eller teater och teater...det var en tjej som läste en berättelse och några som spelade musik till...vet inte vad det kallas...musikberättelse?Den var för barn i årskurs 1-3 och där satt vi 40 vuxna människor! haha men det är kul att se vad man kan göra när man väl är "out there" i skolans värld som lärare och inte som den elev man varit i alla år!

Sedan har hela kvällen gått åt att spela dataspelet jag köpte häromdagen Drömjobbet i Rosemond Valley... Det kanske låter sådär lagom moget men det är faktiskt kul att se hur långt man kan komma och driva ett köpcentrum, få öppna affärer och bestämma varor, ordna reklam och jippon=) hehe...Men man blir fast... Lite som the sims fast med den underbara egenskapen att detta tar faktiskt slut någongång! (När pengarna är slut...)

På tal om att det varit kort dag (eller snabb dag)...hade jag och älsklingen en diskussion om långfredagen  - varför heter den så? Är den längre än vanliga fredagar?? Eller? Borde det inte finnas någon kortfredag? Hehe...sånt vi funderar på!

                                                                                     

Skitnödig, hockey & Estetik

Idag har jag haft drama...haha...kortfattat så var vi en skitnödig orm och transasar (Alltså asagudar som var transvestiter) haha...Jag utvecklar detta om så önskas!

Såg nyss på hockeyn (blandat med lite Anna Pihl)...MODO till final...nu hoppas jag bara ännu mer att guldet går till Linköping, när det inte blir frölunda så....
Har glömt att gratulera Frölundas J20 lag till SM-guldet och ska dessutom säga att J18 laget tog silver! Det känns ändå som framtiden är säkrad, även om inte de gamla höll måttet denna säsongen!

Ganska intressant förresten hur många ämnen och hur mycket man kan lära ut till små barn (och äldre) med hjälp av estetik....Dramat var inte så stor överaskning...Däremot dansen...ser fram emot att lära mig hur vi kan använda musiken och slöjden mm mm för att lära ut!

Soo Long!                       image13

Har du blivit lurad??

Disken är diskad, tvätten är tvättat och lägenheten är städad (nästan)...Så nu ska jag unna mig god sallad med kyckling och pasta!

Tråkigt dock att mina påskliljor håller på att dö en vecka innan påsk!

Har du blivit lurad än idag? Vill ha tips jag kan försöka köra på andra!


1 april

Är det någon dag på året jag inte tycker om så är det den första april....dels för att jag är så dålig på att lura folk men framför allt för att jag är så fruktansvärt lättlurad!Så SNÄLLA! låt mig vara idag!

Snart är det dags att tvätta igen...så tråkigt men så nödvändigt...

Annars är det ytterliggare en fin dag! Solen skiner som vanligt...såg dock på vädret att det ska bli kallare nästa vecka...jag vill inte!!!

Nej nu ska jag se om man kan lyssna på simningen på internet...!

Ha en bra dag!

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!