"Stackars kille...och tjejen givetvis också"

Man blir ju mörkrädd. Hur kan en präst säga så när två flickor blivit våldtagna? Som första reaktion när han fått höra att den våldtäktsdömda pojken som han bjöd in till kyrkan för att ge sina kompisar blommor på skolavslutningen, "En tyst stark demonstration", våldtagit ytterliggare en tjej senare den kvällen. Är det den ställningen kyrkan tar!? Javisstja, det är såklart lite synd om tjejen också! Men stackars kille, som är så snäll och populär!

Vad hände med "behandla din nästa som du själv vill bli behandlad"...

En vuxen kvinna, kommer inte riktigt ihåg åldern, över 40, tror ju inte det är sant. Varför skulle en pojke som ser så bra ut och är så trevlig behöva göra nått sånt? Nää...hon är säker. Flickan ljuger, hon är bara kär i honom - men han känner inte samma för henne. Ryktena går och alla tror på det dom hör. ALLA! Vuxna som barn! Flickan ljuger! Fast att domen har fallit och pojken har erkänt.

Kyrkan ställer sig "neutral".
Fritidsgården ställer sig "neutral".
Skolan ställer sig "neutral".

En flicka blir våldtagen och därefter trakasserad av nästan alla på hela skolan, men skolan ställer sig "neutral".
Rektorn visste inte vad som stod på Internet för lärarna var inte kompetenta inom det området. Det är internet, det är inte rymdforskning! Klart det finns lärare som kan ta sig ut på internet!
Pojken är dömd, har erkänt, men de ställer sig "neutrala". Tar ingen tydlig ställning. Visar inte vad som är rätt och fel. Vad som enligt lag är rätt eller fel.
Vad hände med etik och moral? Likabehandlingsplan?

Är det så skolan i Sverige ser ut idag, då vill jag inte jobba där.Tack för att du tar dig tid
att kommentera mitt inlägg :)


Elisabeth

Det är ett skämt. Hur kan kan ställa sig neutralt till något sånt här?Bra inlägg!

2010-03-25 | 08:45:19
http://snabbacras.blogg.se/
Moa

Herregud, det är väl inte sant?

2010-03-25 | 21:43:15
http://godisikopp.blogg.se/
julgubben

Hej. Några ord ifrån en man, som arbetat inom skolvärlden några år. Om det är så du upplever skolan är det just sådana som du, som behövs. Ni unga kvinnor måste tro på er förmåga att förändra, på att ert engagemang kan ge frukt och vädra ut de unkna dinosaurievärderingar, som ännu finns här och var, tyvärr. GO GIRLS - GO.

Julgubben.

2010-04-17 | 12:12:45
»
»
»

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!